maandag 22 mei 2017

De dokter


 Met de spuitjes van de dokter , potjes, sponzen,... experimenteren in de waterbakken. Dat vinden we super fijn!

 Met allerlei "pincetten" gekleurde pomponnetjes, kompressen, dopjes,... proberen te nemen in ons doosje leggen

 Wauw we mochten ons verkleden als een dokter, Betty de klaspop verzorgen, naar de apotheek gaan om medicijnen en pilletjes te kopen voor Betty,...


 Met de draaischijf dat juf Linde gemaakt heeft speelden we een spelletjes. We draaiden aan de draaischijf, op de draaischijf zijn allemaal lichaamsdelen te zien die we dan één voor één moeten inkleuren waar het stokje stopt op de draaischijf.
 In de boekenhoek lezen we elkaar boekjes voor en spelen we het verhaal na van 'Musti is ziek' met de popjes. Super gezellig!!

 We gingen op uitstap naar de apotheker... Samen wandelen naar de apotheker in het zonnetje. Bij de apotheker kregen we een kleine rondleiding en kregen we een pleisters mee voor in ons klas. Iedereen was super flink, bravo!!!

 De mama van Fleur, die hoofdverpleegster is, kwam in ons klasje om samen met de vriendjes eens een verbandje te leggen en met de stethoscoop luisterden we naar elkaars hartje. Dat was heel leerrijk! Bedankt mama van Fleur om eens langs te komen!


We maakten ons eigen kleurenmedicijn met crêpe papier en water. Met de spuitjes trokken we het gekleurd water op van de ene beker naar de andere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten